[vc_column_text]EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSSAL MEGVALÓSULT PROJEKTJEINK[/vc_column_text]

[vc_column_text]

Élőflórás élelmiszeripari anyagok formázásának, hőkezelésének és továbbításának automatizálása az ipar 4.0 követelményei szerint.

„Élőflórás élelmiszeripari anyagok formázásának, hőkezelésének és továbbításának automatizálása az IPAR 4.0 követelményei szerint” című projektjével a Ledora Plus Kft, az Energotest Diagnosztikai és Automatizálási Kft, és a Szent István Egyetem alkotta konzorcium 600,7 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a „K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések” című, GINOP-2.2.1-18 pályázati felhívás keretein belül. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg Egerben.

A kedvezményezett neve: Ledora Plus Kft

A projekt címe: Élőflórás élelmiszeripari anyagok formázásának, hőkezelésének és továbbításának automatizálása az ipar 4.0 követelményei szerint

A szerződött támogatás összege: 301,35 millió Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 61,24%

A projekt tartalmának bemutatása: A sütőiparban jelenleg általánosan alkalmazott gyártástechnológia nagymértékben támaszkodik az emberi munkaerőre, bizonyos pontokon a szakmai tudásra. Az egyre növekvő mennyiségi és minőségi piaci igények valamint a munkaerőhiány, szükségessé teszi a gyártási folyamatok minél nagyobb mértékű automatizálását. Olyan gyártósorok kialakítása a legoptimálisabb a fent vázolt helyzetben, amelyeknél az emberi munkára csupán ellenőrző-felügyelő jelleggel van szükség. A fejlesztendő technológia nemcsak a sütőiparban nagy jelentőségű, de mindazon közepes és nagy üzemméretű vállalkozások számára is, akik a jellemző fizikai tulajdonságokkal bíró alapanyagokból dolgoznak fel termékeket, elsősorban viszonylag magas kézi munka igénnyel.
A gyártási folyamat automatizálásához szervesen kapcsolódnak az anyagtovábbítási rendszerek az előbbiek mellett az automatizált gyártás elengedhetetlen részei a robotok, amelyeknek a tészta formázásában, a kisült termék átválogatásában, és a gyűjtőcsomagolásba rakásnál van szerepük, ezek működését egészítik ki a különböző felismerő rendszerek.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.03.31

Projekt azonosító száma: GINOP-2.2.1-18-2018-00011

[/vc_column_text]

[vc_column_text]

Csökkentett cukortartalmú, valamint fehérjével dúsított gyúrt, omlós tésztából készült sütőipari termék fejlesztése

A kedvezményezett neve: Ledora Plus Kft.
A projekt címe: Csökkentett cukortartalmú, valamint fehérjével dúsított gyúrt, omlós tésztából készült sütőipari termék fejlesztése
A támogatás összege: 75.665.175 Ft
Támogatás mértéke: 45%
A projekt befejezésének dátuma: 2019. december 31.
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00131
A projekt megvalósításának helyszíne: 3300 Eger, Kőlyuk út 4.

A projekt tartalmának bemutatása: A Ledora Plus Kft. csökkentett cukortartalmú, továbbá fehérjével dúsított omlós tésztából fejlesztett ki hosszabb eltarthatósági idejű termékeket, a projekt keretében, amelyek piacképességét a versenytársak elemzése és kérdőíves megkérdezéssel gyűjtött és kiértékelt információk is alátámasztották. A kutatás- fejlesztés részét képezte a potenciális alapanyagok feltérképezése, vizsgálata, kísérleti receptúrák összeállítása, majd próbagyártások elvégzése laboratóriumi és üzemi körülmények között. A fejlesztés során összeállított anyagnormákból összesen 80 db került tesztelésre, valamennyi megfelelt a szénhidrátcsökkentett termékekre vonatkozó előírásoknak. Végül ezekből került kiválasztásra 5 féle ízesítésű termékcsalád: paleo, fehérjével dúsított, magvas, gyümölcsös, sós. A kísérleti gyártásokkal párhuzamosan folytak a termék és anyagvizsgálatok, különböző módszerekkel alkalmazásával pl. pH, savfok, szárazanyagtartalom, nedvességtartalom, morzsalékosság, állomány, hőpenetráció, érzékszervi vizsgálatok, stb., továbbá tárolási kísérletek. A megvalósításához elengedhetetlenül szükség volt eszközbeszerzésekre, és a fejlesztéshez kapcsolódó egyéb beruházásokra.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Komplex beruházás megvalósítása a Ledora Plus Kft-nél

A kedvezményezett neve: Ledora Plus Kft.
A projekt címe: Komplex beruházás megvalósítása a Ledora Plus Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 91 796 368 Ft
A támogatás mértéke: 37%
A projekt befejezésének dátuma: 2019.12.03.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.6-8-3-4-16-2017-00070
A projekt megvalósításának helyszíne: 3300 Eger, Kőlyuk út 4.

A projekt tartalmának bemutatása:

Projektünk célja egy olyan komplex beruházás megvalósítása, ami biztosítja
cégünk fejlődését, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának
erősítését, munkahelyek megtartását és a helyi gazdaság erősítését is. A
beruházásunk kapacitásbővítést eredményez, javítja a technológiai
felkészültségünket, a versenyképességet és erőforrás-hatékonyságot. Cégünk
fagyasztott pékáru gyártásával foglalkozik, jelen beruházásunk célja a gyártó
üzemünk bővítése, illetve technológiai fejlesztést eredményező termelőeszközök
beszerzése. Az épületben jelenleg pékség működik, nagyüzemi termeléssel
készítenek pékárukat, jellemzően áruházláncok részére. A megrendelések
növekedése miatt a termelési és raktározási kapacitást is emelni szükséges,
ezért a jelenlegi épület bővítése vált szükségessé. A jelenlegi bővítés az üzemi,
a raktározási és az adminisztrációs feladatokat ellátó irodai terület növelését
célozza. Fentiek miatt kerül sor az épület két épületszinten történő, összesen
cca. 400,0 m2 hasznos alapterületű bővítése a keleti irányba. Az üzembővítés
mellett a világítás korszerűsítésére is sok kerül, továbbá infrastrukturális
beruházás keretében egy fagyasztógépészet kerül beépítésre. Projektünk
technológiai fejlesztést is magába foglal, ennek keretében a következő eszközök
kerülnek beszerzésre: hosszformázó-gömbölyítő berendezés, kelesztő kamra,
egy röntgensugaras vizsgáló berendezés, csészebillentő berendezés, tészta- és
alapanyaghűtő. Ezeket a berendezéseket a fagyasztott pékáru gyártása során
használjuk.

A projekt a Ledora Plus Kft. saját forrásán kívül a Magyra Kormány és az
Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) támogatásából valósult
meg.[/vc_column_text]