Csökkentett cukortartalmú, valamint fehérjével dúsított gyúrt, omlós tésztából készült sütőipari termék fejlesztése

A kedvezményezett neve: Ledora Plus Kft.
A projekt címe: Csökkentett cukortartalmú, valamint fehérjével dúsított gyúrt, omlós tésztából készült sütőipari termék fejlesztése
A támogatás összege: 75.665.175 Ft
Támogatás mértéke: 45%
A projekt befejezésének dátuma: 2019. december 31.
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00131
A projekt megvalósításának helyszíne: 3300 Eger, Kőlyuk út 4.

A projekt tartalmának bemutatása: A Ledora Plus Kft. csökkentett cukortartalmú, továbbá fehérjével dúsított omlós tésztából fejlesztett ki hosszabb eltarthatósági idejű termékeket, a projekt keretében, amelyek piacképességét a versenytársak elemzése és kérdőíves megkérdezéssel gyűjtött és kiértékelt információk is alátámasztották. A kutatás- fejlesztés részét képezte a potenciális alapanyagok feltérképezése, vizsgálata, kísérleti receptúrák összeállítása, majd próbagyártások elvégzése laboratóriumi és üzemi körülmények között. A fejlesztés során összeállított anyagnormákból összesen 80 db került tesztelésre, valamennyi megfelelt a szénhidrátcsökkentett termékekre vonatkozó előírásoknak. Végül ezekből került kiválasztásra 5 féle ízesítésű termékcsalád: paleo, fehérjével dúsított, magvas, gyümölcsös, sós. A kísérleti gyártásokkal párhuzamosan folytak a termék és anyagvizsgálatok, különböző módszerekkel alkalmazásával pl. pH, savfok, szárazanyagtartalom, nedvességtartalom, morzsalékosság, állomány, hőpenetráció, érzékszervi vizsgálatok, stb., továbbá tárolási kísérletek. A megvalósításához elengedhetetlenül szükség volt eszközbeszerzésekre, és a fejlesztéshez kapcsolódó egyéb beruházásokra.